Bindweefselmassage

zones in verbinding met alle klieren

Bindweefselmassage

Een reflexzonemassage

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

Ook de zenuwuiteinden die in de huid en in het bindweefsel liggen, krijgen door de massage een prikkel. Het effect van deze prikkel beperkt zich niet tot de huid maar werkt door op andere delen van het lichaam.

Effect
De effecten van een bindweefselmassage kunnen zeer groot zijn. Het kan voorkomen dat iemand heftig reageert op de massage, de huid wordt dan rood. Ook kan de massage als onprettig en zelfs pijnlijk ervaren worden. Iemand kan zich na een massage ook vermoeid voelen. Deze verschijnselen dienen binnen 24 uur voorbij te zijn.

Mogelijke bijwerkingen die tijdens de massage optreden (hoofdpijn, duizeligheid, klachten in armen of benen) kunnen door zogenaamde ‘ontstoringspunten’ opgeheven worden.

Om een goede vegetatieve omschakeling te krijgen (van spanning naar ontspanning), is het van belang om de eerste behandelingen snel op elkaar te volgen.

Na meerdere behandelingen kunnen klachten verdwijnen.

Voor welke problemen wordt het gebruikt?
Bindweefselmassage kan een positief effect hebben op verschillende klachten zoals hoofdpijn en migraine, buik en borstkas aandoeningen, maag en darm aandoeningen, doorbloedingsstoornissen, chronische verkoudheid, aandoeningen aan het bewegingsapparaat, gewrichtsproblemen en slapeloosheid.

De technieken hebben een positief effect op een verslapte of slecht doorbloede huid en op cellulite, striae en littekenweefsel.

Contra-indicaties:
Onwel zijn zonder bekende oorzaak, algehele sterke uitputtingstoestand, hoge koorts, overmatige histamine-reactie van de huid, defecte huid (plaatselijke contra-indicatie), kwaadaardige tumoren (in overleg met behandelend arts), ernstige neurologische aandoeningen (zoals MS).

wist u dat

Bindweefselmassage een positief effect heeft op de doorbloeding van de huid.