Polariteitstherapie

Het polariteitsprincipe

Polariteitstherapie

De vrije beweging van de energieën herstellen

Oosterse filosofieën hebben dit begrip al eeuwenlang onderzocht en hebben verschillende technieken ontwikkeld die de energiestroom stimuleren zoals yoga en tai chi.

Randolf Stone, een osteopaat, chiropractor en natuurgeneeskundige, heeft na een uitvoerige zoektocht naar de sleutel tot welzijn en gezondheid zijn geneeskundige systeem helemaal op dit simpele feit gebaseerd.

Hij heeft dit het polariteitsprincipe genoemd.

Het lichaam bevat verschillende systemen om het functioneren mogelijk te maken. De westerse geneeskunde onderscheidt onder meer het verteringsstelsel, de hartcirculatie, het lymfestelsel, het zenuwstelsel, het hormoonstelsel, de spieren en het skelet. Daarnaast bestaat er het polariteitssysteem, gebaseerd op de energiestroom die dr. Stone “de draadloze anatomie van de mens” heeft genoemd. Veranderingen worden in het energieveld duidelijk, lang voordat die zich in het lichaam aandienen. Deze subtiele energieën moeten in balans zijn om het fysieke lichaam goed te laten functioneren. Ze zijn in het lichaam aanwezig en kunnen als trillingen gevoeld worden door therapeuten die geschoold zijn op dit gebied.

Alle fysieke en psychische onevenwichtigheden hebben hun oorsprong in het subtielere energieveld. Als de energie niet vrij kan stromen, wordt het evenwicht verstoord, wat kan leiden tot ziekte op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Polariteitsbehandelingen zijn er op gericht de vrije beweging van de energieën te herstellen, die op hun beurt weer de gezondheid, vitaliteit en het welzijn bevorderen. Wanneer je bent gevallen en je hebt een wondje of snee opgelopen, dan vertrouw je op het zelfgenezende vermogen van het lichaam om de wond te genezen. Maar soms is ons lichaam door een trauma of door andere oorzaken niet in staat het zelfgenezende vermogen aan te spreken: dan zijn we afhankelijk van de hulp van anderen. 

wist u dat

Dat er verschillende technieken zijn die de energiestroom stimuleren?